Over ons - On Go
21877
page-template-default,page,page-id-21877,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Over ons

Waar staan we voor

Stichting ONGO care everywhere  maakt reizen of vakantie voor mensen met kanker mogelijk. Wanneer u behandeld wordt met immunotherapie,  chemotherapie in tabletvorm of een PICC of PAC heeft kunnen wij ervoor zorgen dat uw behandeling wordt voortgezet op een andere locatie. Stichting ONGO care everywhere legt hiervoor contacten met het ziekenhuis of de zorginstelling in de buurt van uw vakantie- en/of reisbestemming. Dit doen wij voor vakantie- en of reisbestemmingen in Nederland en in het buitenland.

Uiteraard hebben we hiervoor toestemming nodig van uw behandelend specialist en doen we dit in overleg met uw verzekering. Daarnaast kunnen we u adviseren in de zaken die nodig zijn als u in uw situatie gaat reizen.

Stichting ONGO care everywhere adviseert en bemiddelt op maat: we kijken samen met u wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn voor uw vakantie. Wij zijn geen reisbureau. U kunt zelf uw reis en accommodatie bepalen. Maar op verzoek kunnen we hierin wel ondersteunen en adviseren.

 

Over ons:

Wij zijn Mariët Raatgever en Petra van Broekhoven en al jaren werkzaam in de zorg voor mensen met kanker. Mariët is tot op heden programmamanager in een Oncologie Centrum, verpleegkundig specialist (niet praktiserend) en adviseur van een inloophuis voor mensen met kanker. Petra is verpleegkundige en gaf leiding aan ditzelfde Oncologie Centrum. De zorg voor mensen met kanker ligt ons na aan het hart.

Steeds meer patiënten met kanker leven langer in een relatief goede conditie. Onder andere de komst van immunotherapie zorgt ervoor dat patiënten langdurig behandeld worden zonder veel bijwerkingen. Hierdoor kunnen veel mensen met wat aanpassingen een zo normaal mogelijk leven leiden. Echter door frequente behandelingen en (bloed) controles zijn patiënten beperkt  in het (langdurig) op vakantie/familie- of werkbezoek gaan.

Steeds vaker gaven onze patiënten aan dat ze in deze intensieve en vaak moeilijke tijd behoefte hebben  aan de rust, ontspanning en het samen zijn met hun familie en vrienden en of het mogelijk was om toch met vakantie te gaan.

Echter zorgverleners hebben vaak te weinig tijd om dit te regelen en patiënten ontbreekt het aan de juiste contacten en ook de energie om het allemaal uit te zoeken.

Hierdoor is het idee ontstaan om een stichting op te richten om deze zorg  over te nemen en zorg te dragen voor alles wat nodig is om deze zorg met dezelfde kwaliteit als men  gewend is, ook op een andere locatie door te laten gaan.

Daarnaast kunnen we door onze ervaring patiënten ook uitgebreid adviseren wat er allemaal nodig is als men op vakantie gaat en waar men aan moet denken.