Over ons - On Go
21877
page-template-default,page,page-id-21877,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Over ons

Waar staan we voor

Stichting ONGO care everywhere  maakt reizen of vakantie voor mensen met kanker mogelijk. Wanneer u behandeld wordt met immunotherapie,  chemotherapie in tabletvorm of een PICC of PAC heeft kunnen wij ervoor zorgen dat uw behandeling wordt voortgezet op een andere locatie. Stichting ONGO care everywhere legt hiervoor contacten met het ziekenhuis of de zorginstelling in de buurt van uw vakantie- en/of reisbestemming. Dit doen wij voor vakantie- en of reisbestemmingen in Nederland en in het buitenland.

Uiteraard hebben we hiervoor toestemming nodig van uw behandelend specialist en doen we dit in overleg met uw verzekering. Daarnaast kunnen we u adviseren in de zaken die nodig zijn als u in uw situatie gaat reizen.

Stichting ONGO care everywhere adviseert en bemiddelt op maat: we kijken samen met u wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn voor uw vakantie. Wij zijn geen reisbureau. U kunt zelf uw reis en accommodatie bepalen. Maar op verzoek kunnen we hierin wel ondersteunen en adviseren.

 

Over ons:

Stichting OnGo Care is opgericht door Mariët Raatgever en Petra van Broekhoven. Zij werkten samen  in een Oncologie Centrum in het zuiden van het land.

In het centrum zagen zij de levensverwachting van patiënten met kanker toenemen en zagen zij gelukkig ook, dat veel patiënten  langer bleven leven in een relatief goede conditie. Onder andere de komst van immunotherapie zorgt ervoor dat patiënten langdurig behandeld kunnen worden zonder veel bijwerkingen. Hierdoor kunnen veel mensen met wat aanpassingen een zo normaal mogelijk leven leiden. Echter  op vakantie gaan is nog steeds niet vanzelfsprekend en gemakkelijk. Door frequente behandelingen en (bloed) controles zijn patiënten beperkt  in het (langdurig) op vakantie/familie- of werkbezoek gaan.

Toch werd de vraag of dit toch niet te regelen en/of mogelijk was , steeds vaker gesteld. Juist  in de intensieve en vaak moeilijke tijd hebben patiënten  behoefte aan de rust, ontspanning en het samen zijn met hun familie en vrienden.

Het ontbreekt zorgverleners echter  vaak aan tijd en specifieke kennis om dit te regelen en patiënten ontbreekt het aan de juiste contacten en ook de energie om het allemaal uit te zoeken.

Hierdoor is het idee ontstaan om een stichting op te richten om te zorgen dat patiënten wel op vakantie kunnen gaan, even relatief zorgeloos kunnen genieten van een andere omgeving en hun naasten. Door patiënten te adviseren in de zaken die nodig zijn om op vakantie te gaan en eventueel zorg te regelen op locatie indien dit nodig is.

Sinds Petra van Broekhoven een baan buiten de oncologie vond, is Mariet Raatgever de drijvende kracht achter de stichting. Door haar jarenlange ervaring als verpleegkundig specialist oncologie kan zij  patiënten uitstekend adviseren wat er allemaal nodig is als men op vakantie gaat en waar men aan moet denken. Waar nodig heeft zij een uitgebreid netwerk om op terug te vallen voor specifieke vragen.