Vergoeding zorg in het buitenland - On Go
21868
page-template-default,page,page-id-21868,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Vergoeding zorg in het buitenland

Bron: Consumentenbond.nl

De vuistregel is: als de basisverzekering een bepaalde behandeling dekt, is er ook recht op vergoeding als u die behandeling in het buitenland laat uitvoeren. Volgens de Zorgverzekeringswet kunt u namelijk voor elke behandeling in alle EU-landen terecht, mits u een verwijzing van de huisarts en eventueel specialist op zak hebt.

De basiszorgverzekering biedt weliswaar een wereldwijde dekking, maar de vergoeding van de kosten is slechts tot het in Nederland gangbare tarief. In veel landen liggen de kosten hoger. Via een aanvullende zorgverzekering kan extra dekking voor kosten of behandelingen in het buitenland worden afgesloten.

Uw polisvoorwaarden geven uitsluitsel over wat de basisverzekering vergoedt en onder welke voorwaarden. Ook staat daarin hoe vaak u recht hebt op een behandeling en of u een eigen bijdrage moet betalen. U kunt dit ook navragen bij uw verzekeraar.

Voor geplande zorg in het buitenland is vaak toestemming van de zorgverzekeraar nodig. U kunt bij ons terecht voor vragen omtrent verzekeringen en vergoedingen voor zorg in het buitenland. Als OnGo Care regelen we voor u  alles wat nodig is met betrekking tot deze vergoedingen met uw zorgverleners en zorgverzekeraar.